Copyright © 2018 Liber Vitae.
Het materiaal op deze website is zuiver informatief. Doe niet aan zelf-medicatie en raadpleeg altijd een arts of apotheker als je klachten hebt.

Over Martine

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Martine is geboren in Kortrijk en opgegroeid in Duitsland BSD.

Na haar humaniora in Soest volgde ze de opleiding A1 Algemene Ziekenhuisverpleegkunde aan het Hoger Rijksinstituut Paramedische Beroepen HRIPB te Brussel.

Ze heeft gewerkt als verpleegkundige in Duitsland, Brussel, Diest, Gent  en Aruba (Caraïben, Nederlandse Antillen) en was actief op diverse afdelingen gynaecologie, spoed / eerste hulp, inwendige geneeskunde, heelkunde (orthopedie en vasculaire), ECG cardiologie en pneumologie, oncologie, geriatrie en diverse andere diensten.

Martine spreekt (naast haar moedertaal Nederlands) ook vloeiend Frans, Engels en Duits en wat Spaans en Papiamento.

Ze volgde een opleiding Herborist, een bijkomend specialisatiejaar meesterherborist en 4 jaar Gezondheidstherapeute (complementaire natuurgeneeskundige therapeute) aan de EAG (Europese Academie Gent).

Er volgden nog een aantal extra opleidingen: fyto- en apitherapie, gemmotherapie, allerlei massagetechnieken (hotstone, auyerveda, relaxatie, lymfedrainage, dermatosegmentale en podosegmentale reflexologie), biorelaxatietechnieken (visualisatie- en ontspanningstechnieken) en aromatherapie.

Momenteel werkt Martine als Verpleegkundige, in een ziekenhuis in het Antwerpse en verzorgt ze het vak kruidenleer in het eerste en tweede jaar van de herboristen-opleiding voor Syntra ab – afdeling Turnhout.

Ze is als meesterherboriste ook verbonden aan de kruidentuin (met 300 geneeskrachtige kruiden) van de Gemeente Lint en de Heemkundige Kring “Eugeen Goeyvaerts”. Ze geeft er kruidenrondleidingen en workshops die voor iedereen toegankelijk zijn.